Grattis till dig som precis blivit antagen till kandidatprogrammet Kognitionsvetenskap på LIU!

Vi från Styrelsen för den kognitionsvetenskapliga sektionen KogVet 20/21 vill hälsa dig välkommen och hoppas verkligen du ska trivas, lika bra som vi gör. Du har säkert samlat på dig en massa funderingar och frågor inför universitetsstarten. Några utav dem kan säkert vara dessa.  Hur hanterar universitet Corona till hösten? Hur kommer mottagningsperioden gå till? Hur får jag boende? Var köper jag kurslitteratur? Oroa dig inte! Du är inte ensam. Vi har samlat all information du behöver här och mer om vad som kommer hända framöver.

Corona hantering

LIU har gjort en egen webbsida där alla frågor kring Corona besvaras, klicka på länken nedan för mer information.

LIU Corona hantering

Mottagning

Mottagningen för nyantagna Kogvet-studenter ordnas av mästeriet och faddrar på programmet. Ett mail med mer information kommer skickas ut till antagna studenter i augusti. Det har skett ändringar för schemat från tidigare år på grund av Corona men all information om detta kommer också stå med i mailet. Schemat för mottagningen kommer att finnas på en hemsida, vilken du också kommer finna i mailet du får hem. 

Boende

Alla studenter behöver någonstans att bo och det kan vara både enkelt och svårt att hitta. Här kommer några tips till dig som behöver hjälp att komma igång och inte vet hur du ska gå tillväga. 

Studentbostäder

Studentbostäder förvaltar omkring 4 200 studentbostäder i områdena Ryd, Gottfridsberg, Lambohov, Valla och T1. Här kan du registrera dig och samla köpoäng till ett boende. 

Studentbostäders hemsida

Facebook-grupper

Det finns även flera facebook-grupper där hyresvärdar lägger ut lägenheter som de vill hyra ut vilket blivit väldigt populärt. Tips på sådana är till exempel gruppen Lägenheter i Linköping.

Koggidoren

Nu vid terminsstart finns ett ledigt korridorsrum i Koggidoren som är en korridor för Kogvetare och förvaltas av Studentbostäder. Detta boende är beläget i Ryd och om du är intresserad av att ansöka om detta boende eller intresserad av mer information kan du kontakta MYSA i styrelsen (Miljö-, Ytor-, och Sektionseventansvarig) på mailadressen mysa@kogvet.se

Kurslitteratur

Alla kurser har egna webbsidor där allmän information om kursen är samlad. På samma sida listas även den kurslitteratur som behövs för kursen under rubriken Kurslitteratur.  Som en första hjälp på traven länkar vi programmets två första kurser här: 

Kognitionsvetenskaplig introkurs 

Informationsteknologi och programmering

Kurslitteratur går att köpa på flera olika ställen. Begagnade böcker kan man köpa på Campusbokhandeln eller av andra studenter. Det finns en facebook-grupp för KogVet studenter som man kan gå med i, den heter KVKL.  Nya böcker brukar finnas bland annat på Studentlitteratur, Adlibris eller Bokus.

Hoppas du funnit detta hjälpsamt och att du kommer trivas i Linköping! Ses snart! 

Vänliga hälsningar, 

Styrelsen för KogVet-sektionen LIU 20/21